Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei în Gastronomie – Iaşi, Piaţa Unirii şi Hotel Unirea 2011

În perioada 5 – 6 martie a fost organizat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei în Gastronomie – Iaşi, Piaţa Unirii şi Hotel Unirea. Au participat 50 echipe din 6 ţări participante (România, Finlanda, Israel, Republica Moldova, Franţa, Italia), public estimat: 10.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat de către ACEEA în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Hotel Unirea, co-organizatori au fost Zahăr Mărgăritar şi Familia Toneli.

Parteneri principali: Vegeta, Agrisol şi Scotch Brite. Sponsori: Carrefour, Restaurantul Panoramic 13, Restaurantul Cavalerul Medieval, Grand Hotel Traian, Complex Turistic Ciric, Crama Vinia Iaşi, Cotnari SA. Partener media principal: Impact Fm. Live Cooking Show: Chef Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Chef Mihai Câmpeanu (Hotel Unirea, Iaşi), Chef Gigi Fedeleş (Restaurant Cavalerul Medieval, Iaşi), Chef Tibi Kiss (Suedia), Răzvan Cucui şi Dan Petre (Bucătăria pentru Toţi), Chef Irina Hriapcă (Complex Hotelier Ciric, Iaşi). Parada Somelierilor a fost asigurată de către Sergiu Nedelea (Somelier), Cornelia Toma (Profesor), Marian Timofti (Somelier) şi Bogdan Dumitrescu (Somelier). Gastro Show Record Culinar Internaţional cu Odeh Abu Elhawa (Israel) şi echipa naţională a Republicii Moldova: „Cea Mai Mare Mâncare din Carne de Pui cu Ciuperci” în spirit oriental – 6.500 de porţii pentru publicul spectator. Dimensiuni şi cantităţi: tavă de 16 metri pătraţi, 780 kg, 200 pui tranşaţi, 300 kg ciuperci,  5 kg condimente, 150 litri ulei, 50 litri apă plată, 500 pâini feliate. În cadrul proiectului Gastro Cultura au participat:

  • Chef Gigi Fedeleş şi Restaurantul Cavalerul Medieval care au prezentat bucătărie medievală (diverse tehnici şi metode din istorie);
  • Chef Tibi Kiss împreună cu Chef Berecki Emoke care au prezentat bucătărie suedeză (diverse tehnici pentru somon);
  • Chef Cristian Sora a gătit în spirit fusion;
  • Chef Mihai Câmpeanu a prezentat bucătărie nordică.

You may also like...