Campionatul Internațional de Paste București 2017

CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PASTE s-a născut în 2014 în cadrul Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ la Hotelul Pulmann din București, ca o celebrare a bucătăriei italienești. Cupa acelui Campionat a fost câștigată de Vito Desiante din Rimini,Italia. După 3 ani în care am considerat necesară implicarea totală în proiectul referitor la pizza a avut loc cea mai importantă întâlnire, cea care avea să decidă viitoarea soartă a Campionatului Internațional de Paste, Barilla, liderul mondial în fabricarea pastelor!

Datorită suflului nou adus de suportul Barilla, Campionatul Internațional de Paste avea să devină cea mai importantă competiție a începutului de an 2017. Istoria se scria și din perspectiva oportunității pe care Barilla o oferea concurenților români, adică românii aveau să fie reprezentați pentru prima dată în cadrul Campionatului Mondial de Paste organizat de Barilla la Milano și Parma, 27-29 septembrie 2017.

Un juriu impresionant alcătuit din specialiști din Italia, Bulgaria, Canada, Serbia și Albania au avut de jurizat concurenți din România, Italia, Grecia, Serbia. Pentru a decide cine va reprezenta România la Campionatul Monidal de Paste Barilla, organizatorii au decis desfășurarea unei finale, o întrecere între cei mai buni concurenți români: Vali Enică (Constanța), Paul Balaj (Cluj-Napoca), Adrian Șișiu(Cluj-Napoca) , Sorin Berar (Cluj-Napoca) și Rusu Gheorghe (Bacău). În unanimitate, jurații au decis că Adrian Șișiu este alesul, cu rezultatul de 98 de puncte!

Cupa evenimentului a fost câștigată de Chef Sorin Berar!

O nouă poartă s-a deschis pentru profesioniștii români, care sunt sprijiniți prin acest demers să-și probeze profesionalismul, creativitatea rețetelor adaptate la mediul socio-cultural românesc prin folosirea produsului local, dar și poziționarea în cadrul acestui segment al gastronomiei prin competiție.