Despre noi

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) reprezintă cea mai mare organizație gastronomică din România! Asociația are următoarele scopuri principale: promovarea sectorului culinar, formarea și instruirea personalului calificat pentru competiții și expoziții naționale și internaționale, reprezentarea României la manifestări internaționale, pregătirea juniorilor, promovarea bucătăriei tradiționale, organizarea de acțiuni și concursuri cu specific culinar.

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România a organizat primele competiții internaționale licențiate din România și este în continuarea unica organizație care implementează astfel de manifestări profesionale în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Începând cu anul 2007 organizația noastră a lansat mai multe proiecte și brand-uri pe piața din România și străinătate: Live Cooking Show, Masters of Flames, Gastro Cultura, International Open Air Cooking Championship, Campionatul Internațional de Pizza, World Congress of Culinary Traditions, Master Class, International Center of Culinary Trainings, Cina de Ignat, Black Sea Fish Festival, Chefs for Humanity și multe alte proiecte. În prezent A.C.E.E.A. deține cel mai mare portofoliu de proiecte culinare din Europa de Est, iar activitățile sale sunt recunoscute în peste 80 de state de pe mapamond!

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România este membră în world Association of Chefs Societies, are semant un protocol de colaborare cu Euro-Toques International pentru promovarea și menținerea Patrimoniului Culinar Regional European și este în parteneriat cu mai multe organizații de profil din străinătate. În cei 10 ani de activitate organizația a adus acasă cele mai multe distincții obținute la participările internaționale: peste 280 de medalii, 18 trofee și cupe, 250 de diplome de merit și excelență.

 

DIVIZIA CULINARĂ  MASTERS OF FLAMES

Masters of Flames este un departament de show al Asociației Culturale Euro Est Alternativ – România. Departamentul a fost inființat în anul 2010 și a debutat cu primul show culinar în cadrul evenimentului Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. În prezent este cel mai complex show culinar din România, organizația având în patrimoniu cea mai mare dotare de echipamente, ustensile și utilaje din țară. Show-urile sunt realizate de membrii organizației, bucătari profesioniști coordonați de Radu Zărnescu.

Show-urile Masters of Flames se adresează evenimentelor private (evenimente sociale), cât și celor publice (zilele orașului/comunei…, festivaluri, concerte, manifestări cu tematică, lansări de brand-uri, concursuri sportive, festivaluri agricole, evenimente caritabile).

În cadrul diviziei sunt înscriși bucătari care dețin următoarele calități: viteză de lucru ridicată, cunoscător al tradițiilor culinare românești și al bucătăriei arhaice, cunoscător al tehnicilor de gătit outdoor, participant și medaliat la concursuri internaționale de gastronomie. Bucătarii înscriși participă la evenimente populare sau răspund la comenzi speciale unde se solicită o cantitate mare de mâncare gătită într-un interval de timp limitat.

Implicarea Diviziei Masters of Flames în diverse proiecte umanitare:

“World Chefs Tour Against Hunger”, Africa de Sud, Nelspruit și Johanesburg 2011 – 2.000 porții de mâncare pentru copii abandonați și infestați cu virusul HIV (SIDA);

“Food for Live”, Polus Center Cluj 2012, mâncare pentru căminele de copii și bătrâni de pe raza județului Cluj;

“Cupa Moldovei în Gastronomie“, Iași Piața Unirii 2011, mâncare pentru persoane fără adăpost;

“Festivalul Pantelimon 2013“, orașul Pantelimon Ilfov;

 

“Festivalul Vlăsiei“ 2011,2012,2013,2014,2015, comuna Moara Vlăsiei Ilfov, 7.000/9.000 porții de mâncare;

 

“Stadionul Dan Păltinișanu Timișoara“ 2011, mâncare mâncare pentru copii abandonați;

 

“Banica Fest 2015“, Bela Palanca Serbia, 2.000 porții de mâncare pentru oameni fără adăpost;

 

“Campionatul de Gătit Moldova 2011“, Moldexpo Chișinău, 3.800 porții de mâncare pentru căminele de bătrâni.