Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center Cluj 2010

În perioada 10-12 septembrie a fost organizat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center Cluj. Au participat 65 echipe din 8 ţări participante (România, Finlanda, Israel, Franţa, Ungaria, Suedia, Republica Moldova, Palestina), public estimat: 115.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat de către ACEEA în parteneriat cu Polus Center, co-organizator a fost Zahăr Mărgăritar şi Familia Toneli. Parteneri principali: Vegeta, Agrisol şi Scotch Brite. Sponsori: Unilever, Infinity Trophy, Brodex, Media Remark, Brantner Vereş SA, Hotel Alex&George, Motel Gilău, Careffour, Tulip Inn, West City Hotel. Partener media principal: Magic Fm. Live Cooking Show: Master Chef Antonio Passarelli (TVR 1), Chef Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Chef Irina Ignat (City Plazza Cluj), Chef Ioan Fatol (City Plazza Cluj), Chef Cristian Tufeanu (Restaurant Japonez Ken Say), Master Chef Alexandru Nagy (Continental Timişoara), Master Chef Mărioara Vârtop (Continental Timişoara), Spritz Cafe (Cluj), Lady Chef Cornelia Ghişoi (Zahăr Mărgăritar), Jurnalistul Răzvan Cucui (Bucătăria pentru Toţi).

Gastro Show Record Mondial „210 Pui Gătiţi Simultan” cu Maestrul Tibi Kiss şi Agrisol, record certificat în direct de către World Records Academy. În cadrul proiectului Gastro Cultura:

  • scriitorul Cosmin Zidurean, Gabriela Mariş şi Iordana Socobean, plăcinte şi reţete din Dobrogea cu specific (Mechedon, Turcesc, Tătărăsc…);
  • prezentarea Asociaţiei de Turism Munţii Măcinului;
  • echipa Trio Beclean a gătit diverse reţete vânătoreşti din Ţara Făgăraşului;
  • Chef Ferenczi Robert a prezentat bucătăria libaneză prin diverse meniuri de restaurant;
  • Chef Tibi Kiss a prezentat diverse reţete din carne de porc (Mangaliţa);
  • Chef Emoke Berecki a gătit diverse plăcinte şi deserturi tradiţionale din zona Mureş;
  • echipa Taste of Peace (Israel & Palestina) cu: Odeh Abu Elhawa, Adam Enav, Genadi Manusis, Hai Schwartz, Imad Shurbaji, Youssef Awwad au gătit 400 de porţii din meniul familiei orientale;
  • Mircea Groza a prezentat şi gătit bucătărie antică din perioada Imperiului Roman. Din echipa sa au mai făcut parte un olar care producea vase din lut în direct şi un ansamblu de actori care au prezentat vestimentaţia soldaţilor romani;
  • Chef George Cătană a gătit Paella Valenciană în spirit spaniol;
  • Tibi Mocuţa a gătit şi prezentat fasolea cu ciolan specifică zonei Banat;
  • un grup de studenţi maghiari au gătit diverse preparate din carne de iepure.

Eveniment istoric! Conform statisticilor evenimentul Cupa Polus Center 2010 a fost cea mai reprezentativă şi complexă etapă din istoria Campionatului de la început şi până în prezent.

You may also like...