Campionatul International de Pizza Bucuresti 2014

În  anul 2014, Asociația Culturală Euro Est Alternativ România a organizat la București primul „Congres Internațional al Tradițiilor Culinare” în cadrul căruia a avut loc FINALA națională. Din acel moment, mulți dintre participanți și-au exprimat dorința de a concura la nivel internațional.Ținând cont de dorința profesioniștilor de a participa la o competiție internațională pentru Pizza organizată în România, în cadrul Congresului, împreună cu Președintele WACS, dl. Gissur Gudmundsson, a fost stabilit proiectul “International Pizza Championship – Bucharest 2015”! Ediția s-a desfășurat în perioada 14-16 martie 2014 la World Trade Center și Hotel Pulmann din București. Gazda evenimentului a fost Pizza Chef Lucian Leicu , iar producătorul concursului Radu Zărnescu. La start s-au prezentat concurenți din Cluj, Iași, București, Brăila. Separat de concurs au fost mai multe sesiuni de Pizza Freestyle realizate de către Dan Leicu, Campion Mondial la categoria Pizza Acrobatică din anul 2012 la Parma, Italia . Partenerii concursului au fost Zahăr Mărgăritar, Nordic, Delaco, Vegeta, Zelda Projects și Bilancia Exim. Președenția Juriului a fost asigurată direct de către Gissur Gudmundson, Președintele WACS , iar componența juriului: Cosmin Bărtoiu (Juriu Tehnic – România), Mario Savona (Italia), Ivan Buzolic (Croația), Luigi Maniero (Italia). Premiul cel mare, Cupa României, a fost câștigată de către Pizza Chef Ovidiu Cheabac! La această ediție s-au remarcat următorii concurenți: Pizza Chef Iulian Dumitrescu (câștigător de categorie), Pizza Chef  Valentin Maftei (câștigător de categorie), Pizza Chef  Arpad Kerekes, Pizza Chef Antal Kerekes, Pizza Chef David Ioan Răileanu.

You may also like...