Jeunes Talents Escoffier, Zurich 2018
Cea mai importantă competiție pentru juniorii Escoffier s-a desfășurat la Zurich, în Elveția, orașul în care a avut loc și Consiliul Magistral al Escoffier International 2018. Reprezentanții României, Radu Zărnescu (Președinte Euro-Toques) împreună cu Dr. Iulia Drăguț (Președinte ACEEA) au avut onoarea de a participa in juriul de degustare al competiției pentru juniori, organizate pe două categorii: bucătari juniori și ospătari juniori. Din Juriu a făcut parte și Michel Escoffier (nepotul celebrului Auguste Escoffier – ultimul urmaș) care a purtat mai multe discuții profesionale cu reprezentanții fiecărui stat prezent, directorii Escoffier Asia (Singapore, Hong kong, Japonia) și membri Consiliului Director Escoffier Internațional, Președintele Jean-Pierre Biffi, Secretarul General Bernard Juanet, Di Fei Cao – Ambasadorul Onorific al Delegației China și celebrul Anton Mosimann, bucătarul Prințului Charles al Marii Britanii. La start s-au prezentat membrii juniori ai Escoffier din Franța, Italia, Singapore, Elveția, Belgia, Luxemburg. Românii au rămas plăcut surprinși de nivelul profesional de pregătire al tinerilor ospătari care și-au expus măiestria în fața juriului. Priviți cu atenție imaginile de mai jos! Priviți la ce nivel sunt pregătiți tinerii în alte state! Gândiți-vă ce viitor vor avea restaurantele cu astfel de profesioniști!