Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Bucureşti în Parcul Izvor 2009

În perioada 8–10 mai a fost organizat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Bucureşti în Parcul Izvor. Au participat 115 echipe din 12 ţări participante (România, Finlanda, Turcia, Israel, Franţa, Cipru, Belgia, Ungaria, Peru, Slovenia, Suedia, Republica Moldova), public estimat: 75.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat de către ACEEA în parteneriat cu WACS, co-organizator a fost Familia Toneli. Parteneri principali: Untedelemn de la Bunica, Nutline Naturalfix, Fuchs Condimente, Primăria Generală a Capitalei, Pyramis, Dragon Star, Amphora Premium şi Ministerul Turismului. Sponsori: Ajax, Banat Spring, Scotch Brite, Berghoff, Ali Baba Tour, Tefal, Gold Plast Production, Infinity Trophy, Salsa for You, Brodex, Poiana Negri. Parteneri media principali: Prima Tv şi Magic Fm.

Live Cooking Show: Maestrul Robert Rainford din nou (Licence to Grill), Antonio Passarelli (TVR 1), Jakob Hausmann, Horia Vârlan (Prima TV), Şcoala Bella Italia din Brăila împreună cu Ambasada Peru de la Bucureşti, Răzvan Cucui (Bucătăria pentru Toţi), Scriitorul Dan Siviu Boerescu, Chef Adam Enav (Israel), Chef Genadi Manusis (Israel), Chef Eugen Păvăloiu (Hotel Păltiniş Sinaia), Chef Petrişor Tănase, Chef Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Chef Nicolae Urs (Restaurantul Chinezesc Braşov), Master Chef Ibrahim Tunuslu (Hotel Rixos Antalia – Turcia) şi Maestrul Cornelia Ghişoi (Hotel Aro Palace Braşov). În cadrul evenimentului ACEEA a lansat 2 cărţi de specialitate: „Fantezii cu Ouă” şi „Salate pentru Oameni Grăbiţi” împreună cu Chef Marc Krall şi Nutline Naturalfix, iar realizatorul Tv Mihai Găinuşă şi-a lansat cartea „Povestiri mortale” împreună cu postul de televiziune Prima. Sâmbătă, 8 mai 2009, ACEEA realizează Gastro Show-ul Record Culinar Mondial: „Cea Mai Mare Omletă Ţărănească din Lume” (30.000 de ouă), record certificat în direct de către World Records Academy. La gătirea celor 30.000 de ouă au participat 25 de bucătari profesionişti şi 30 de ajutoare. Omleta a cântărit 3,9 tone şi a fost gătită într-o tavă de 32 mp. În paralel cu recordul s-au mai prezentat: 3 pâini a câte 25 de kg fiecare şi sarmaua de 3 metri gătită de echipa Hotelului Păltiniş din Sinaia. ACEEA împreună cu somelierul Sergiu Nedelea lansează Parada Somelierilor pe scena mare a competiţiei. Preşedintele juriului a fost Maestrul Robert Rainford. Eveniment istoric! La ceremonia de decernare a premiilor a fost prezent Traian Băsescu, Preşedintele României.

You may also like...