Prezentare competiție 2018

EAST EUROPEAN CULINARY CUP 2018

Cel mai important eveniment culinar din România!

 

Organizatori

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România

Asociația Profesională Euro-Toques România

Masters of Flames Culinary Division

 

Gazdă / Co-organizatori

Centrul de evenimente “Lux Divina” Brașov

 

Organizațiile profesionale internaționale implicate

Euro-Toques International

Disciples Escoffier International

 

Autoritățile românești implicate

Ministerul Turismului

 

Partener principal

Dacia Plant

 

PREZENTARE

 

DETALII PRIVIND ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR

 Înscrierea se face conform principiului “Primul venit, primul înscris!”. Vă rugăm să rețineți faptul că locurile în probele practice se pot completa cu mult timp înainte de data limită. Formularele de înscriere incomplete nu vor fi procesate.

Prezentarea formularelor de înscriere indică acceptarea implicită a Regulamentului “East European Culinary Cup” cuprins în Regulamentul de concurs pentru probele competiționale – versiunea 2018

PREMII & CERTIFICATE

Se va acorda Diplomă de Participare tuturor concurenților care au finalizat toate probe de concurs la care s-au înscris. Medaliile și Diplomele aferente premiilor vor fi înmânate concurenților care obțin punctajele menționate mai jos. Membrii unei echipe vor primi certificate și medalii separate, pe baza punctajului dobândit de echipa din care fac parte în proba de concurs respectivă:

100 puncte: Medalie de aur și Distincție

90 – 99 puncte: Medalie de aur

80 – 89 puncte: Medalie de argint

70 – 79 puncte: Medalie de bronz

60 – 69 puncte: Diplomă de participare

Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înmânarea oricărui premiu în cazul în care consideră acest lucru ca fiind unul necesar ca urmare a punctajelor obținute de concuret/concurenți.

CEL MAI BUN CHEF – BUCĂTAR (PROBA INDIVIDUALĂ)

Acest premiu va fi înmânat celui mai bun chef bucătar care acumulează cele mai multe puncte în cele mai bune 3 probe de concurs la care participă (total – min. 6 puncte de medalie)

– 1 (una) din clase trebuie să fie de la clasa Platouri Reci – secțiunea Display (Clasele 1-5)

– 2 (două) trebuie să fie din Clasele la Cald (Clasele 7-10).

Concurentul trebuie să obțină cel puțin 1 (o) medalie de aur într-una din probele la care a participat, în caz contrar, premiul nu va fi acordat. Cel mai bun chef bucătar va primi un trofeu/ o plachetă de la organizator(i).

(Puncte aferente medaliilor: 1 medalie de aur = 3 puncte / 1medalie de argint = 2 puncte / 1 medalie de bronz = 1 punct)

 

CEL MAI BUN CHEF – PATISER (PROBĂ INDIVIDUALĂ)

Acest premiu va fi înmânat celui mai bun chef patiser care acumulează cele mai multe puncte (cel puțin 6 puncte aferente medaliilor) la 3 probe de concurs la care participă și care obține cele mai bune rezultate în cadrul secțiunii Patiserie (Clasele 1-5). Concurentul trebuie să obțină cel puțin 1 medalie de aur la una din probele de concurs la care participă; în caz contrar, premiul nu va fi acordat. Cel mai bun chef patiser va primi un trofeu / o plachetă.

(Puncte aferente medaliilor: 1 medalie de aur = 3 puncte / 1 medalie de argint = 2 puncte / 1 medalie de bronz = 1 punct)

CEA MAI BUNĂ ECHIPA DE JUNIORI (Two-to-Tango)

Acest premiu va fi acordat echipei formate din doi juniori care obține cel mai bun scor din această clasă. Cea mai bună echipă de juniori va primi un trofeu/ o plachetă.

PATISERIE / ARTĂ CULINARĂ / HOT COOKING LIVE

 Participare permisă oricărui bucătar profesionist ce activează în restaurant de hotel, restaurant individual, catering, laboratoare de cofetărie și patiserie, companii de zbor, institute de instruire profesională în domeniul culinar.

Concurentul poate alege din 11 probe de concurs:

Clasa 1: Tort de nuntă (One Freestyle Wedding Cake Display)

Clasa 2: Patiserie (Pastry Showpiece)

Clasa 3: Deserturi

Clasa 4: Carving și alte piese sculptate

Clasa 5: Preparate culinare tradiționale

Clasa 6: Hot cooking – Proba echipelor de juniori (Two to Tango)

Clasa 7: Hot cooking – Carne

Clasa 8: Hot cooking – Pasăre

Clasa 9: Hot cooking – Pește / Fructe de mare

Clasa 10: Hot cooking – Paste

Clasa 11: Black Box – Gătit la cald – proba definitorie pentru cel mai bun bucătar

 

 

Informații importante pentru concurenți

  1. Prezentarea preparatelor culinare va avea loc în Sala Dacia din cadrul complexului Lux Divina. Sălile rezervate expozițiilor de artă culinară unde se află și mesele pentru expunerea preparatelor culinare vor fi deschise începând cu orele 8.00. Jurizarea exponatelor culinare de concurs va începe la orele 10.00. Festivitatea de premiere pentru probele de Hot Cooking și probele de Artă Culinară va fi făcută la finele fiecărei zile de concurs și va avea loc în Sala Dacia din cadrul complexului Lux Divina.
  1. Probele Practice și proba de Patiserie vor avea loc la Sala Dacia din cadrul complexului Lux Divina. Sălile rezervate exponatelor și unde se află și mesele de expunere, cât și boxele pentru Hot Cooking vor fi deschise începând cu orele 7.00. Jurizarea începe la orele 9.00 pentru preparatele culinare expuse. Festivitatea de premiere pentru probele Hot Cooking și probele de Artă Culinară va fi făcută la finele fiecărei zile de concurs și va avea loc în Sala Dacia din cadrul complexului Lux Divina.
  1. Ultima Festivitate de premiere cât și Ceremonia de închidere vor avea loc la Sala Dacia din cadrul complexului Lux Divina; mai multe informații urmează să fie oferite la o dată ulterioară prezentului regulament sau local, pe parcursul desfășurării concursului.
  1. Exponatelor culinare prezentate și expuse trebuie să li se atribuie o denumire sau o tematică. Exponatele trebuie să fie însoțite de un cartonaș inscripționat cu numele preparatului culinar / produsului de patiserie, cât și lista de ingrediente; cartonașul va fi expus în partea laterală a exponatului.
  1. Preparatele culinare prezentate vor fi expuse zilnic și trebuie îndepărtate la finalul primei zile de concurs la orele 18.00 și în ultima zi de concurs la orele 16.00.

De remarcat că: numai preparatele de patiserie, torturile și exponatele de artă culinară vor putea fi expuse pe întreaga durată a evenimentului, putând fi îndepărtate în ultima zi de concurs la orele16.00.

  1. De reținut: îndepărtarea exponatelor culinare nu va fi permisă în prima zi de expoziție înainte de orele 18.00 și în ultima zi de expoziție înainte de orele 16.00 Concurenții care încalcă această regulă  riscă descalificarea participării lor ulterioare în competiție. Îndepărtarea exponatelor culinare trebuie să se încheie în prima zi de concurs fix la orele 18.30 pentru a facilita pregătirea meselor pentru următoarea zi de concurs și în ultima zi de concurs la orele 16.30.. Organizatorul își rezervă dreptul de a decide eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate conform acestor reguli.
  1. Suprafața maximă a meselor de expunere oferite pentru toate clasele va fi de 90 cm x 90 cm.
  2. Bucătăriile pentru probele Hot Cooking se vor deschide la orele 07.30. Prima probă va începe la orele 08.00 cu jurizare simultană.
  1. Concurenții trebuie să-și pregătească Rețeta și Lista de ingrediente pentru a fi examinate de către membrii juriului, în limba engleză, dar și în limba română.

ARTĂ CULINARĂ – PROBĂ INDIVIDUALĂ

Clasa 1

PATISERIE – Tort de nuntă (One Freestyle Wedding Cake Display)

Proba constă în expunerea a 3 (trei) torturi ce trebuie să creeze un design de nuntă modern, contemporan sau unul tematic. 1 (unul) din cele 3 (trei) torturi trebuie să fie comestibil. O porție din tortul comestibil prezentat trebuie să fie tăiată și expusă separat, pe farfuria de prezentare pentru a fi examinată și degustată de juriu. Expunerea trebuie să fie la baza celor 3 (trei) torturi. Înălțimea exponatului finit nu trebuie să depășească 1,5 metri. Torturile trebuie să fie integral decorate manual. Toate decorațiunile, cu excepția pilonilor de susținere, trebuie să fie comestibile.

Permisă utilzarea: glazurii, elementele de decor “pastillage“ sau orice alte materiale adecvate.

Interzisă utilizarea: firelor de legatură între elementele componente ale torturilor, a dantelei sau a altor materiale echivalente. Se vor scădea puncte pentru nerespectarea acestor cerințe.

 Torturile finite pot fi expuse timp de 2 zile în cadrul evenimentului și pot fi îndepărtate în ultima zi de concurs  la orele 18.00. Îndepărtarea torturilor trebuie să se încheiată în ultima zi a evenimentului până la ore 16.30. Organizatorul își rezervă dreptul de a decide eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate conform acestor reguli.

Clasa 2

Preparate de patiserie

Exponatul prezentat trebuie să fie realizat din:

  1. ciocolată
  2. marțipan / zahăr
  3. aluat / aluatul de patiserie
  4. figurine din aluat

Interzisă utilizarea: ramelor, formelor sau firelor de legătură. Se vor scădea puncte pentru nerespectarea acestor cerințe. Nu există restricții referitoare la înălțimea preparatelor.

Piesele finite vor fi expuse timp de 2 zile în cadrul evenimentului și pot fi îndepărtate în ultima zi a concursului la orele 16.00. Îndepărtarea pieselor tortului trebuie să se încheie în ultima zi a evenimentului fix la orele 16.30. Organizatorul își rezervă dreptul de decide eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate conform acestor reguli.

Indicați categoria de produse de patiserie pentru care optați (a, b, c sau d) în Formularul de înscriere.

NU vor fi acceptate modificări ulterioare.

Clasa 3

Deserturi

Proba constă în expunerea a 3 tipuri diferite de desert:

  1. 1 preparat la cald și rece
  2. 1 vegetarian fără ouă și grăsimi
  3. 1 desert creație liberă

Prezentarea se va face la rece, fiecare porție destinată unei singure persoane, potrivită serviciului á la carte. Prezentarea trebuie să fie la zi cu tendințele în domeniu.

Permisă utilizarea elementele de decor, dar acestea nu vor fi jurizate.

Deserturile pot fi expuse pe durata întregii zile de concurs și trebuie îndepărtate în prima zi de concurs la orele 18.00 și în ultima zi a evenimentului la orele 16.00. Îndepărtarea preparatelor trebuie să se încheie în prima zi fix la orele 18.30 și în ultima zi de concurs fix la orele 16.30. Organizatorul își rezervă dreptul de a decide eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate conform acestor reguli.

Clasa 4

Carving și alte piese sculptate

Proba constă în expunerea unei figurine realizată din:

  1. legume (carving)
  2. ciocolată
  3. zahăr
  4. figurine din aluat

Permisă utilizarea suporturilor tip ramă, fire de legatură sau alt fel de suporțuri, dar acestea NU trebuie expuse. Se vor scădea puncte pentru nerespectarea acestor cerințe. NU există restricții referitoare la înălțimea preparatelor.

Preparatele finite vor fi expuse pe întreaga durată a evenimentului, respectiv  2 zile, excepție făcând cele din  legume care trebuie îndepărtate în prima zi a evenimentului la orele 18.00 și în ultima zi a acestuia la orele 16.00. Îndepărtarea trebuie să se încheie în prima zi fix la orele 18.30 pentru a facilita pregătirea mesei pentru ziua următoare și în ultima zi a evenimentului fix la orele 16.30. Organizatorul își rezervă dreptul de decide eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate conform acestor reguli.

Indicați categoria pentru care optați (a, b, c sau d) în Formularul de înscriere. NU vor fi acceptate modificări ulterioare.

ARTĂ CULINARĂ

Clasa 5

Preparate culinare tradiționale

Proba constă în expunerea a 10  preparate culinare diferite, pregătite în prealabil și prezentate la rece. Probă obligatorie pentru toate țările și regiunile reprezentate în cadrul competiției.

 

 PROBA PRACTICĂ

HOT COOKING

Informații importante pentru concurenți

  1. Proba Hot Cooking va avea loc la Sala Dacia, din cadrul complexului Luxdivina. Festivitatea de premiere pentru probele Hot Cooking și Preparate culinare tradiționale va avea loc la Sala Dacia din cadrul complexului Luxdivina, la finele fiecărei zile de concurs.
  1. Înscrierile sunt acceptate pe baza principiului: “Primul venit, primul înscris!“

   

De reținut: se va acorda prioritate concurenților care se vor înscrie la 2 probe din categoria Hot Cooking și 1 probă din categoria Artă Culinară, fiind astfel eligibili pentru premiul de Cel mai bun Chef – Bucătar

  1. De reținut: de obicei această categorie este cea la care locurile se completează înainte de data limită de înscriere. Prin urmare, chiar dacă formularul de înscriere este primit înainte de data limită, este posibil ca locurile să fie deja ocupate.
  1. Concurenții trebuie să se prezinte la Managerul bucătăriei cu cel puțin 45 de minute înainte de ora la care sunt programați, pentru ca în cazul în care se eliberează o bucătărie să poată intra mai devreme în concurs. Concurenții care nu se prezintă la ora programată vor fi considerați absenți și vor fi descalificați.
  1. Planificarea duratei de desfășurare a clasei Hot Cooking se face în funcție de numărul concurenților înscriși.
  1. Concurenții vor primi aceleași facilități. Mai multe detalii, dacă există, vor fi furnizate în timp util.
  2. Concurenții trebuie să-și aducă toate ustensilele necesare în toate probele Hot Cooking, inclusiv propriile farfurii de prezentare; acestea pot fi strânse odată ce jurizarea este finalizată.
  1. Nu vor fi oferite echipamente suplimentare. Concurenții trebuie să-și aducă toate articolele pe care le consideră necesare.
  1. Organizatorul nu va fi responsabil pentru pierderea sau deteriorarea bunurilor concurenților.
  2. Rețeta nu este necesar a fi prezentă în bucătărie în timpul concursului; rețeta poate fi trimisă prin email înainte de sosirea la Brașov sau imediat după sosirea în Brașov.
  1. Fiind o competiție cu timp limitat, concurenții trebuie să dea dovadă de abilități de gătit, finalizarea probei nu trebuie să depășească cele 15 minute din timpul alocat probei, minute necesare pregătirii prezentării, jurizării și curățeniei în locului de concurs.
  1. Juriul va ține cont de starea bucătăriei după plecarea concurentului și va puncta în consecință.
  2. Toate preparatele expuse pe farfurie spre jurizare trebuie să fie comestibile.
  3. Din cauza reglementărilor privind prevenirea și stingerea incendiilor, în sala de desfășurare a concursului

NU este permisă utilizarea de flacăra deschisă. Este interzisă utilizarea de brichete, arzătoare de flambat, butelii de gaz portabile, lumânări și/sau alte asemenea echipamente.

  1. Informații aferente pregătirii preliminare pentru Hot Cooking:
  2. salata poate fi curățată și spălată, dar nu porționată
  3. baza de supe poate fi adusă în competiție
  4. sosurile trebuie realizate în cadrul competiției
  5. pandișpanul poate fi pregătit, dar nu feliat sau porționat

HOT COOKING

Clasa 6

Probă pentru echipa de juniori (Two to Tango)

Proba se adresează acelor studenți / juniori din cadrul unor recunoscute hoteluri, restaurante, companii aeriene și institute de formare profesională în domeniul culinar și care au împlinit vârsta de 25 de ani până la data de 20.05.2018. Formularele de înscriere ale acestora trebuie să fie însoțite de o scrisoare a societății/organizației din care fac parte care să ateste acest lucru sau de o copie a cărții de identitate din care să rezulte datele personale; în caz contrar, înregistrarea acestor concurenți nu va fi acceptată. La momentul intrării în concurs, concurenții trebuie să prezinte juriului aceste documente de identitate.

Proba constă în pregătirea de către 2 juniori din aceeași unitate, în decurs de 1 (o) oră, a 1 (unui) antreu rece și a 1 (unui) fel de bază cald; fiecare preparat trebuie pregătit pentru 2 persoane; în total 4 farfurii. Preparatele trebuie prezentate separat, într-o manieră liberă de decorare, însoțite de garnitura adecvată.

 

Clasa 7

Fel principal – Carne (vită, vânat, porc, miel)

Proba constă în pregătirea și prezentarea, în decurs de 45 de minute, a unui fel principal pentru 2 persoane, în stil modern (garnitură, sos, salată, fără pâine) și 15 min. pentru curățenie, pregătirea spațiului de jurizare și jurizare. Preparatul trebuie prezentat pe 2 farfurii separate însoțit de garnitura corespunzătoare.

Clasa 8

Fel principal – Pasăre (pui, prepeliță, vânat)

 Proba constă în pregătirea și prezentarea, în decurs de 45 de minute, a unui fel principal pentru 2 persoane, în stil modern (garnitură, sos, salată) și 15 min. pentru curățenie, pregătirea spațiului de jurizare și jurizare. Preparatul trebuie prezentat pe 2 farfurii separate însoțit de garnitura corespunzătoare.

Clasa 9

Fel principal – Pește / Fructe de mare

Proba constă în pregătirea și prezentarea, în decurs de 45 de minute, a unui fel principal pentru 2 persoane, în stil modern (garnitură, sos, salată) și 15 min. pentru curățenie, pregătirea spațiului de jurizare și jurizare. Preparatul trebuie prezentat pe 2 farfurii separate însoțit de garnitura corespunzătoare.

Clasa 10

Fel principal – Paste cu fructe de mare, brânză, carne

(separat sau în combinație)

Proba constă în pregătirea și prezentarea, în decurs de 45 minunte,  a unui fel principal pentru 2 persoane, în stil modern (garnitură, sos, salată, fără pâine). Preparatul culinar trebuie prezentat pe 2 farfurii individuale însoțit de garnitura corespunzătoare.

 

Clasa 11 – Proba definitorie pentru cel mai bun Chef- bucătar

Fel principal – Proteine / Black Box / Mystery bascket

Probă deschisă tuturor concurenților cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani.

Proba constă în pregătirea și prezentarea, în decurs de 45 de minute, a unui fel principal pentru 2 persoane. Concurenții pot să prezinte preparatul în orice mod dorit. Sunt cerute 2 porții individuale de fel principal. Această categorie este concepută pentru a testa abilitatea și viteza bucătarului de a crea un preparat culinar. Proteina oferită nu va fi dezvăluită până în ziua concursului. Proteina poate fi: fructe de mare, carnea roșie sau carnea de pasăre – un sistem similar ce se aplică la black box sau mystery bascket. Fiecare participant va primi acelaș tip de proteină; în bucătărie NU sunt premise alte ingrediente pregătite în prealabil.

CRITERIILE DE JURIZARE A PROBELOR INDIVIDUALE

PATISERIE

Clasa 1: Tort de nuntă (One Freestyle Wedding Cake Display)

Clasa 2: Patiserie (Pastry Showpiece)

Clasa 3: Deserturi

  1. Prezentare/ inovare: 0 – 30 puncte

Prezentarea trebuie să fie una apetisantă, gustoasă, elegantă, realizată în stil modern.

  1. Compoziție: 0 – 30 puncte

Produsul realizat să fie unul bine echilibrat – cu o proporție corectă de vitamine, glucide, protein, grăsimi și fibre, cât și armonie de culoare și arome. Preparatul trebuie să fie practic și digerabil.

  1. Pregătirea profesională corectă: 0 – 30 puncte

Metoda de bază de pregătire a preparatului trebuie să fie una corectă și în concordanță cu actualele metodele modern de artă culinară.

  1. Servire: 0 – 10 puncte

Aranjament curat, fără decorațiuni artificiale, fără aranjamente consumatoare de timp, plating exemplar, pentru a face posibilă o servire practică a preparatului.

Clasa 4: Deserturi

  1. Prezentare/ inovație: 0 – 30 puncte

Prezentarea trebuie să fie una apetisantă, gustoasă, elegantă, realizată în stil modern.

  1. Compoziție: 0 – 30 puncte

Produsul realizat să fie unul bine echilibrat – cu o proporție corectă de vitamine, glucide, proteine și grăsimi, și armonie de culoare și arome. Preparatul trebuie să fie practic și digerabil.

  1. Pregătirea profesională corectă: 0 – 30 puncte

Metoda de bază de pregătire a preparatului trebuie să fie una corectă și în concordanță cu actualele metode moderne de artă culinară.

  1. Servire: 0 – 10 puncte

Aranjament curat, fără decorațiuni artificiale, fără aranjamente consumatoare de timp, plating exemplar, pentru a face posibilă o servire practică a preparatului.

ARTĂ CULINARĂ

 

Clasa 5: Preparate culinare tradiționale

  1. Prezentare/ inovație: 0 – 30 puncte

Prezentarea trebuie să fie una apetisantă, gustoasă, elegantă, realizată în stil modern.

  1. Compoziție: 0 – 30 puncte

Produsul realizat să fie unul bine echilibrat – cu o proporție corectă de vitamine, glucide, proteine și grăsimi, și armonie de culoare și arome. Preparatul trebuie să fie practic și digerabil.

  1. Prepararea profesională corectă: 0 – 30 puncte

Metoda de bază de pregătire a preparatului trebuie să fie una corectă și în concordanță cu metodele tradiționale de pregătire și prezentare.

  1. Servire: 0 – 10 puncte

Servire curată, fără decorațiuni artificiale, fără aranjamente consumatoare de timp, plating exemplar, pentru a face posibilă o servire practică a preparatului.

* Concurenții din cadrul claselor ARTĂ CULINARĂ care doresc să afle comentariile membrilor juriului cu privire la exponatele lor vor trebui să se întâlnească cu leader-ul echipei de jurați  în sala de concurs, imediat ce jurizarea se va fi încheiată în totalitate. De îndată ce însemnele distincțiilor acordate au fost amplasate pe exponate, membrii juriului nu vor mai oferi nici un comentariu.

HOT COOKING

 

Clasa 6: Hot cooking – Proba echipelor de juniori (Two to Tango)

Clasa 7: Hot cooking – Carne

Clasa 8: Hot cooking – Pasăre

Clasa 9: Hot cooking – Pește / Fructe de mare

Clasa 10: Paste

Clasa 11: Black Box – proba definitorie pentru cel mai bun chef bucătar

  1. Mise-En-Place: 0 – 10 puncte

Organizarea modului de derularea a gătitului în vederea evitării apariției oricărei probleme ce o poate perturba. Utilizarea corectă a timpului de lucru pentru a asigura finalizarea la timp a probei. Metodele de lucru clare și adecvate în timpul competiției vor fi de asemenea jurizate precum și starea frontului de lucru și a bucătăriei în general lăsată în urmă de către concurenți, la plecarea din bucătărie.

  1. Prepararea profesională corectă: 0 – 25 puncte

Metoda de bază de pregătire a preparatului corectă și asigurarea igienei. Gătitul trebuie să fie realizat prin metode simple, accesibile care exclud ingredientele inutile. Tehnicile adecvate de gătit trebuie aplicate tuturor ingredientelor, inclusiv ingredientele pe bază de amidon și legumele. Importante sunt și abilitățile de lucru și organizarea frontului de lucru.

  1. Servirea: 0 – 5 puncte

Servirea punctuală a fiecărui fel la ora stabilită este o chestiune de importanță majoră.

  1. Prezentare: 0 – 10 puncte

    Prezentare curată, fără garnituri artificiale și fără aranjamente consumatoare de timp, plating exemplar, pentru a asigura un aspect apetisant al preparatului.

  1. Gust: 0-50 de puncte

Păstrarea gustului tipic al alimentelor/ingredientelor. Preparatul culinar trebuie să aibă gust și o condimentare adecvată. Calitatea, arome și culoarea preparatului trebuie să respecte standardele actuale ale valorilor nutriționale. Nu se vor acorda jumătăți de punct.

*Concurenții din clasa Hot Cooking care doresc să solicite comentariile membrilor juriului trebuie să rămână în sală după încheierea probei lor de concurs, deoarece comentariile juraților se acordă doar în termen de 1 oră de la finalizarea jurizării.

REGULI GENERALE PENTRU CONCURENȚI

Aceste reguli trebuie bine citite înainte de completarea și transmiterea formularelor de înscriere.

  1. Fiecare exponat trebuie să fie opera “bona fide” a concurentului individual sau a echipei .
  2. Depunerea formularului de înscriere completat reprezintă acordul concurentului cu privire la respectarea Regulamentului “East European Culinary Cup” 2018.
  1. Un concurent individual poate participa la câte categorii dorește, dar este limitat la o singură înscriere pe probă. Probele individuale Hot Cooking (clasele 8 – 11) acceptă DOAR 1 SINGURĂ înscriere de concurent în acest grup combinat de probe, excepție făcând acei concurenți ce concurează pentru titlul de Cel mai bun Chef-Bucătar.
  1. NU se admite modificarea clasei la care s-au făcut înscrierile. Organizatorul trebuie anunțat în cazul în care se dorește anularea înscrierii în concurs. În cadrul evenimentului, concurenților care vor absenta de la competiție, fără transmiterea unui preaviz scris organizatorului, li se vor respinge înscrierile viitoare. Mesele de expunere rămase goale creează un aspect neplăcut vederii, iar neprezentarea la proba clasei Hot  Cooking înseamnă că un alt bucătar ar fi putut să ocupe acel loc în competiție.
  1. În vederea primirii Diplomelor de participare, concurenții care se înscriu la mai multe probe trebuie să se înregistreze la Secretariat, doar o singură dată (în ziua ultimei probe de participare). Diplomele ce nu au fost ridicate vor fi păstrate timp de 3 săptămâni de la închiderea competiției, apoi vor fi distruse.
  1. Zonele de expunere rezervate competiției în sala de evenimente vor fi deschise concurenților începând cu orele 7.30 (nu mai devreme), iar pentru juriu începând cu orele 9.00. Toate resturile de ambalaje / exponate trebuie îndepărtate din sala de concurs înainte de începerea jurizării.
  1. Nu este permis concurenților și asistenților acestora să-și lase bunurile personale în zonele de prezentare expozițională sau să folosească mobilierul din acele zone pentru relaxare pe timpul pregătirii și jurizării.
  1. Nu este permisă îndepărtarea exponatelor înainte de orele 18.00 în prima zi de concurs. Concurenții trebuie să fie prezenți în zona de expunere alocată lor înainte de ora închiderii pentru a pregăti înlăturarea exponatelor și curățarea meselor de expunere. Organizatorul își rezervă dreptul de a dispune eliminarea exponatelor care nu au fost îndepărtate până la orele fixate.
  1. Înscrierile pentru probele Hot Cooking (clasele 7-11) sunt acceptate pe baza principiului: “primul venit, primul înscris!”.

De reținut: având în vedere că există un număr limitat de stații de lucru, aceste probe sunt de obicei

primele la care concurenții se înscriu cu mult timp înainte de data de închidere oficială a înscrierilor.

  1. Concurenții individuali înscriși în probele Hot Cooking trebuie să fie prezenți cu 45 de minute înainte de ora la care sunt programați să intre în concurs și să informeze Managerul de bucătărie că sunt prezenți. În cazul în care există o stație de lucru disponibilă, aceasta poate fi alocată concurenților care sosesc mai devreme. Concurenții care nu sunt prezenți la ora programată vor fi considerați absenți și vor fi descalificați.
  1. Taxele de participare nu vor fi rambursate în cazul în care concursul este anulat din motive ce nu depend direct de Organizator sau în cazul în care concurenții se retrag din concurs. Aceste taxe sunt destinate acoperirii cheltuielilor administrative. Înlocuirea concurenților poate fi acceptată cu până la 4 (patru) săptămâni înainte de startul competiției, dar nu mai mult de atât.
  1. Ținuta vestimentară de bucătar este obligatorie pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției, cât și pe durata de desfășurare a tuturor evenimentelor oficiale ce vor avea loc pe perioada celor 2 zile de concurs.
  1. Concurenții care își aduc exponatele într-o altă zi decât cea programată nu vor fi jurizați. Programul competițional va fi trimis în timp util sau va fi prezentat local înainte de deschiderea oficială a competiției.
  1. Concurenții trebuie să țină seama de faptul că vor fi depunctați dacă exponatele nu sunt expuse în limita spațiului alocat.
  1. Ingredientele oficiale / rețetele vor fi trimise de concurenți individual. Acestea trebuie amplasate pe partea laterală a exponatelor în cazul în care normele o impun. Organizatorul nu are nevoie de copii ale acestora, dar își rezervă dreptul de a le solicita.
  1. Organizatorul își rezervă toate drepturile asupra rețetelor utilizate și asupra fotografiilor realizate pe parcursul întregului eveniment. Orice publicare, reproducere sau multiplicare ulterioară a rețetelor poate fi făcută numai cu aprobarea organizatorului.
  1. În cazul unui premiu concurentul ce l-a câștigat trebuie să fie prezent, în caz contrar trebuie să asigure prezența unui reprezentant al societații / organizației din care face parte la festivitatea de premiere pentru a ridica premiul. La primirea premiilor ținuta obligatory este uniforma de bucătar. Orice trofeu/ medalie/ diplomă care nu a fost înmânată în cadrul festivității de premiere va fi anulat în termen de 3 săptămâni de la închiderea evenimentului.
  1. Organizatorul își rezervă dreptul de a elimina exponatele prezentate dacă acestea au suferit deteriorări ce depășesc standardele acceptabile.
  1. Pentru a evita descalificarea, trebuie asigurat accesul liber al juriului la exponate. Nu sunt permise afișe sau decorațiuni pe peretele sălii de concurs.
  1. Organizatorul nu va fi tras la răspundere pentru eventualele daune sau pierderi de exponate, echipament, instrumente și ustensile de gătit, obiecte personale ale concurenților.
  1. Din cauza reglementărilor privind prevenirea și stingerea incendiilor, în sala de desfășurare a concursului NU este permisă utilizarea de flacăra deschisă. Este interzisă utilizarea de brichete, arzătoare de flambat, butelii de gaz portabile, lumânări și/sau alte asemenea echipamente.
  1. Concurenții care încalcă oricare dintre regulile Regulamentului Evenimentului pot fi descalificați. Organizatorul își rezervă dreptul de a adăuga, anula sau modifica oricare dintre regulile de mai sus, interpretarea acestora este definitivă.

Organizatorul își rezervă, de asemenea, dreptul de a limita numărul de înscrieri / clasă, de a modifica o secțiune de concurs, de a modifica orice reguli, de a anula orice clasă sau competiție sau de a anula/ amâna întregul eveniment în cazul în care acest lucru este considerat necesar.

 

CONTACT

Dr. Iulia Drăguţ

Preşedinte A.C.E.E.A.                      

World Association of Chefs Societies

World Cultural Heritage Committee

Fondator Culinary Division Masters of  Flames

Membru de Onoare al Canadian Chefs Federation

Gourmet Restaurateurs Association of the America

Tel. +40 731 342 274                                                                                                                

e-mail: iulia.dragut@gmail.com                                               

 

Radu Constantin Zărnescu

Președinte Euro-Toques România

Membru al Euro-Toques International

Coordonator Culinary Division Masters of Flames

Membru al World Association of Chefs Societies

Membru al Disciples Escoffier International

Manager General A.C.E.E.A.

Tel. +40 731 342 275                                                           

e-mail: raduzarnescu@rocketmail.com

 

Dipl. Ing. Liliana Homocea

Director economic A.C.E.E.A.

Ambasador al Relațiilor cu Asociațiile din Străinătate

Director Departament Relații Internaționale A.C.E.E.A.

Tel. +40 731 342 277

e-mail: l.homocea@gmail.com

 

Proiect redactat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ. Toate drepturile asupra proiectului sunt rezervate de A.C.E.E.A., Organizație non -guvernamentală înregistrată în România. Scopurile de bază ale Asociaţiei sunt organizarea de evenimente culinare, promovarea gastronomiei, promovarea bucătarilor profesionişti şi amatori, promovarea gastronomiei din România.  ACEEA este membru World Association of Chefs Societies şi  partener al mai multor organizaţii de profil din stăinătate. Marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (O.S.I.M.) ROMÂNIA 2007. Licență internațională în 2007 emisă de către World Association of Chefs Societies (W.A.C.S.) Reykjavik, Friday, 13th March 2009 de către Reinhold Metz (Continental Director Europe Central) Gissur Gudmundsson (President) Robert Oppeneder (Chairman Culinary Committee). Proiect Licențiat – Competiţie Gastronomică Continentală (W.A.C.S.) Reykjavik, Friday, 13th March 2009. Toate drepturile asupra proiectului sunt rezervate de A.C.E.E.A. Toate drepturile de difuzare a imaginilor şi publicare a pozelor din eveniment sunt rezervate de către  A.C.E.E.A. și partenerii săi !