FESTIVALUL PEȘTELUI – două zile dedicate pescuitului și gastronomiei pescărești la Câmpia Turzii

În perioada 19-20 mai 2018, Municipiul Câmpia Turzii devine capitala gastronomiei cu specific pescăresc din Transilvania. În acel week-end, la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri” din municipiul nostru are loc „Festivalul Peștelui”, eveniment organizat de Primăria Câmpia Turzii, în parteneriat cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Asociația Euro Toques România.

Euro-Toques reprezintă elita Maeștrilor Bucătari din Europa și a proprietarilor de restaurante care respectă regimul de alimentație sănătoasă. De asemenea este singura organizație profesională internațională care protejează și promovează Patrimoniul Culinar local, regional, național și european. Organizația deține un portofoliu de proiecte demarate încă din anul 2009, printre cele mai importante situându-se cele legate de promovarea peștelui dezvoltat în condiții naturale în apele din România. Prima ediție a Festivalului Peștelui din Câmpia Turzii este un proiect nou și vine în completarea celor vechi prin promovarea speciilor de pește din lacuri și bălți.

De asemenea, administrația locală de la Câmpia Turzii își propune ca acest festival să se transforme într-o tradiție locală și într-o punte de lansare a turismului din zonă, dar și o oportunitate de relaxare pentru comunitate.

Astfel, în cadrul evenimentului desfășurat în perioada 19-20 mai 2018, la Câmpia Turzii se vor reuni bucătari amatori și profesioniști, din țară și de peste hotare, care vor oferi audienței un weekend cu peste 20 de rețete tradiționale din pește de apă dulce.

“Festivalul Peștelui” va fi structurat pe două paliere: concurs de pescuit, respectiv demonstrații și competiții culinare.

Sâmbătă,19 mai 2018, începând cu ora 8:00 se va desfășura Concursul de pescuit intitulat “Cupa Trei Lacuri” va fi structurat pe două categorii: – pescari profesioniști și pescari amatori, pe sistem catch&release. Echipele participante vor fi evaluate de o echipă de 4 arbitri, la final fiind bonificate cu premii în bani, diplome și cupe.

A doua zi, duminică 20 mai 2018 este programat spectacolul și concursul culinar, la care vor lua parte cei mai renumiți chefi din România și din afara țării.

Competiția de gătit va fi organizată pe patru categorii:

Categoria A – Ciorbă din pește

Categoria B – Pește gătit întreg la tavă în cuptor

Categoria C – Meniu Tradiţional

Categoria D – Live Cooking Show

Totodată, show-urile culinare vor oferi diverse atracții pentru public, inclusiv prin amenajarea unei Cherhanale tradiționale – similară cu cele care pot fi apreciate în Delta Dunării, dar și cu traininguri de gătit pentru doritori.

Acestea se vor desfășura pe secțiuni, după cum urmează:
– training pentru tineret – în care vor fi prezentate tehnicile de pregătire a bufetelor pentru evenimente aniversare, bucătia urbană ridicată la rang de artă Culinară, utilizarea produsului local.
– training pentru adulți – unde vor fi prezentate tehnicile de pregătire a peștelui întreg la cuptor și prezentarea lui pe platouri pentru mese festive – ornamentare și decorare.

Pe lângă încântarea gustului și al mirosului, “Festivalul Peștelui” va oferi celor prezenți și un spectacol de muzică și lumini, muzică live cu artiști locali, naționali și multe surprize pregătite de organizatori.

Vă așteptăm pe toți iubitorii de distracție, demonstrații culinare și pescuit la “Festivalul Peștelui”, în perioada 19-20 mai 2018, la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri” din Municipiul Câmpia Turzii.

You may also like...