Competiția internațională de la Kemalpașa, Izmir, Turcia 2017

EGE PROFESYONEL ASCILAR DERNEGI

KEMALPAȘA BELEDIYESI 2017, TURKEY

 Echipa oficială a României formată din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ și ai Asociației Euro-Toques România, au câștigat 12 medalii de aur, Cupa categoriei Desert și Cupa categoriei Echipe Naționale Black Box Grand Prix!

Participarea Echipei Naționale de Bucătari a României în competiția internațională din KEMALPAȘA, IZMIR TURKEY 2017!

În perioada 6-8 mai 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiția internațională organizată în orașul Kemalpașa din Izmir, Turcia. Concursul a fost organizat de către Federația Bucătarilor din Turcia și Asociația Culinară din Izmir E.P.A.D. Categoriile de concurs au cuprins: carne de miel, pește, paste, meniu modern, desert de restaurant, Grand Prix pentru echipe naționale.

Echipa României reprezentată de către A.C.E.E.A. a avut următoarea componență:

Președintele Euro-Toques România, Radu Zărnescu, coordonator echipă; Cristian Zamfir, Chef la Complex Turistic La Castel (Iași); David Ioan Răileanu, Chef la Complex Turistic La Castel (Iași); Emilian Vârlescu, Maestru Cofetar și Patiser la unitatea Redal din Sibiu.

Rezultatele obținute:

David Ioan Răileanu –  4 medalii de aur la individual, 1 medalie de aur la echipă, cupa categoriei Desert de Restaurant;

Cristian Zamfir – 2 medalii de aur la individual, 1 medalie de aur la echipă;

Emilian Vârlescu – 2 medalii de aur la individual, 1 medalie de aur la echipă;

Echipa Națională a României – Cupa Categoriei Grand Prix Black Box!

Echipa României a realizat un record!

Toate distincțiile au fost câștigate într-o singură zi de concurs! Bucătarii români au concurat în ziua de 7 mai 2017, la toate categoriile (individual și echipă). Timpul acordat la categoriile individual a fost 45 minute pentru fiecare concurent (1 fel de bază prezentat pe 2 platouri) și de 60 minute pentru Echipele Naționale în Grand Prix (starter, fel de bază și desert a câte 2 platouri din fiecare fel). Desertul gătit de David Ioan Răileanu a fost degustat inclusiv de către reprezentanții autorităților locale din Izmir!

Declarația lui Radu Zărnescu de la Izmir, 9 mai 2017:

“Am reușit o nouă performanță pentru Organizațiile noastre și bineînțeles pentru România! După marele succes din Korea consider că am ajuns la un nivel de performanță destul de avansat, dar nu ne vom opri aici! În prezent membrii organizațiilor noastre sunt cei mai bine pregătiți pentru a face față și la alte provocări internaționale. 12 medalii de aur și 2 cupe reprezintă un rezultat notabil pentru istoria noastră culinară. Mă bucur că am legat un nucleu de profesioniști cu care ne putem prezenta la toate concursurile din acest sector vital al turismului Românesc! Vom ține steagul sus în continuare pentru România și pentru breasla noastră! Mulțumesc partenerilor noștri: Complex Turistic La Castel din Iași și Zahăr Mărgăritar pentru suportul oferit! ”

You may also like...