Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Banatului în Gastronomie Timişoara 2011
În perioada 1 – 3 iulie a fost organizat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Banatului în Gastronomie – Stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara. Au participat 38 echipe din 8 ţări participante (România, Israel, Republica Moldova, Franţa, Islanda, Serbia, Bulgaria, Italia), public estimat: 25.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat de către ACEEA în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara şi WACS. Co-organizator: Familia Toneli. Parteneri principali: Agrisol şi ANGR. Sponsori: Vegeta, Royal Balroom, Hotel Continental, Cramele Recaş, Pensiunea Zetas, Carm D’or, Fairy, Fundaţia „Mereu Aproape”, Coca-Cola. Partener media principal: Radio ZU. Live Cooking Show: Master Chef Mărioara Vârtop (Hotel Continental), Chef Odeh Abu Elhawa (Israel), Echipa Republicii Moldova, Chef Antonio Passarelli, scriitorul Cosmin Zidurean şi Gabriela Mariş, Echipa Taste of Peace (Israel), Chef Cristian Păpuşoiu (Piteşti), Uica Mihai (TVR Timişoara). Gastro Show Record Culinar Internaţional: „Cea Mai Mare Mâncare de Fasole cu Ciolan Afumat” cu Asociaţia Naţională de Gastronomie şi Maestrul Alexandru Nagy (director la Hotel Continental Timişoara). În ultima echipele şi invitaţii au fost în vizită la Cramele Recaş unde s-a prezentat vinul „Solo Quinta”, care a câştigat Marele Premiu al celei de-a XVII-a ediţii a Concursului “Vinalies Internationales”, desfăşurat la Paris, în perioada 25 februarie – 1 martie 2011. Parada Somelierilor a fost asigurată de către Sergiu Nedelea (Somelier), Cornelia Toma (Profesor), Marian Timofti (Somelier), Bogdan Dumitrescu (Somelier), Cristian Grigore (Somelier), Cătălin Băluţă (Somelier). Preşedintele Juriului a fost Gissur Gudmundsson (Preşedinte WACS).
Eveniment istoric! A fost pentru prima dată în istoria României când un Preşedinte WACS a vizitat ţara noastră!