Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Bucureşti în Piaţa Constituţiei 2010

În perioada 7- 9 mai a fost organizat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Bucureşti în Piaţa Constituţiei. Au participat 42 echipe din 9 ţări participante (România, Cehia, Finlanda, Israel, Republica Moldova, Palestina, Slovenia, Islanda, Grecia), public estimat: 9.000 de persoane. Evenimentul a fost organizat de către ACEEA în parteneriat cu Zahăr Mărgăritar şi Familia Toneli. Parteneri principali: Fuchs Condimente, Agrisol, Alistar Security, Scotch Brite. Sponsori: Andy Hotels, Media Remark, Tempo Hotel, City Garden, Unilever, Valencia, Ali Baba Tour, Star Plast. A fost primul eveniment în care WACS a participat oficial prin reprezentanţii săi: Ragnar Fridiksson, Miroslav Kubec, Sreko Koklic. Live Cooking Show: Master Chef Antonio Passarelli (TVR 1), Master Chef Cornelia Ghişoi (Hotel Aro Palace Braşov – deserturi cu Zahăr Mărgăritar), Chef Odeh Abu Elhawa (Israel – Hotel Continental). ACEEA împreună cu Zahăr Mărgăritar realizează Gastro Show-ul Record Mondial: „Cel Mai Mare Ou din Ciocolată” gătit de către Maestrul Cofetar Silvian Miron. Recordul a fost certificat în direct de către World Records Academy. În cadrul evenimentului se lansează proiectul internaţional „Taste of Peace” varianta modernă a vechiului concept „Chefs for Peace”, lansat în anii 80-90 în Israel.

 

 

 

Iniţiativa a fost a membrilor ACEEA, Israeli Chefs Association şi bucătarii din teritoriile Palestinei. Bucătarii celor 3 entităţi au gătit în faţa publicului mai multe reţete de mâncăruri din familiile popoarelor. ACEEA lansează „Gastro-Cultura”, proiect de importanţă majoră pentru România. Proiectul a cuprins mai multe momente:

  • scriitorul Cosmin Zidurean împreună cu sculptorul Lucian Ţăran construiesc în faţa publicului 2 cuptoare tradiţionale din Dobrogea în care au gătit plăcinte
  • Nela Tianu împreună cu scriitorul Ianis M. Lemonis (Grecia) prezintă echipa „Gastro Mithologia” şi cartea „Crimă în Bucătăria lui Ptolomeu” din care au gătit câteva reţete
  • scriitorul Dan Silviu Boerescu a prezentat harta cramelor din România şi câteva reţete din regiunile consacrate ale vinurilor
  • Chef George Cătană a prezentat un bufet de antreuri cu specific oriental
  • Chef Ioan Cornea din comuna Beclean Braşov a gătit împreună cu echipa sa un ţap la proţap specific vânătorilor din Ţara Făgăraşului
  • Chef Kiss Levente a gătit reţete secuieşti din zona Harghita-Covasna

Invitaţii speciali: Ragnar Fridiksson (Islanda – Office Manager al WACS), Miroslav Kubec (Cehia – Director Continental WACS pentru Eurpa Centrală), Adam Enav (Preşedintele Israeli Chefs Association), Chef Odeh Abu Elhawa (Executive Chef Hotel Inter-Continental Ierusalim), Sreko Koklic (Slovenia – Director Continental WACS pentru Europa de Sud).

You may also like...